Следвайте ни

Общината награждава Михаел, трогнал цяла спортна България

viber icon

Днес в 12 часа спортният герой на Хасково и носител на „Спортен Икар” на Фондация „Български спорт” ще бъде заслужено награден и от община Хасково. Това ще стане по време на тържествената церемонията за избирането на Спортист №1 на града за 2018-а година.
Както вече писахме, 10-годишно момче изправи на крака легенди на българския спорт. Михаел Ангелов получи приза за проява на „Висок спортен дух” по време на церемонията „Спортен Икар” на Фондация „Български спорт”.
Припомняме, че в края на миналата година друг наш съгражданин Григор Димитров стана носител на "Спортен Икар" за постижение на Фондация "Български спорт". Най-добрият български тенисист е отличен за триумфа във финалния турнир на АТП в Лондон и рекордното трето място в световната ранглиста, както и за титлите през годината в Бризбейн, София и Синсинати.
Четвъртокласникът от Хасково беше награден за проява на изключителен дух и воля, като заслужи бурните аплодисменти на олимпийски и световни шампиони.
„Почувствах се щастлив. Успокоих се, защото в началото бях притеснен. Просто беше много готино на сцената”, откровен бе малчуганът.
Михаел страда от вродено заболяване - артрогрипоза, което ограничава движението на ставите и може да доведе до парализа в бъдеще. Въпреки тежката диагноза и претърпените 10 операции, той тренира футбол в спортен клуб "Слънце" в Хасково и е пример за своите връстници.
„Явно защото много спортувам. Не се отказвам! И другите не трябва да се отказват, а да следват мечтите си”.
А Михаел мечтае да стане добър... поне колкото любимия му Кристиано Роналдо.
„Моята мечта е да ми се оправят краката, понеже имам проблем с тях. И да стана много добър футболист”.
Тази година момчето чупи два пъти ръката си и временно спира с футбола по лекарско предписание, но вярва, че ще се завърне на терена.
„Бих си пожелал и ще ми бъде хубаво, ако пак ме поканите тук, в София. Пак да съм при вас и да ви видя”.
“Благодарна съм на всички вас за номинацията на моето слънчице. Явно и при нас се случват хубави неща не само по Коледа. Няма как да не отбележа, че това се дължи на неговите треньори Иво Конгалов и Николай Николов, които още от детската градина се занимават с Мишето и сега продължават да му гласуват доверие и като ученик”, заяви майката на Михаел – Десислава Витанска. Изказвам възхищението си от реакцията на служителите на БФС Ели Гьобеклиева, Васко Петев и на вас от “Хасковска Марица”. Емоцията е голяма, а това е едно голямо признание за моя син.
С примера си Михаел иска да насърчи и здравите деца - да са активни като него и да обичат спорта.
Номинацията на Михаел Ангелов за приза бе направена от Областния съвет на БФС – Хасково и "Хасковска Марица"./Марица

 

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?