Следвайте ни

Обсъдиха противоепидемичните мерки за изборите в Хасковска област

viber icon

Работна среща със зам.-министъра на здравеопазването Евгени Григоров проведоха днес в Хасково зам.-областния управител Митко Петров и директорът на РЗИ д-р Соня Димитрова. Теми бяха бяха спазването на противоепидемичните мерки при провеждането на изборите за народни представители на 4 април 2021 г. и ваксинационния процес в региона. 

Петров информира, че осигурените от Министерството на здравеопазването лични предпазни средства и дезинфектанти, предназначени за безопасното провеждане на изборите, вече са предоставени на общините. Той допълни, че непрекъснато се работи за създаването на добра организация за ​обезпечаването на здравната сигурност на изборния процес.

На срещата бяха обсъдени и въпроси относно ваксинаци​ята областта, като разпределението на ваксини по имунизационните кабинети срещу COVID-19 в областта. Д-р Соня Димитрова заяви, че РЗИ-Хасково разполага с ваксини за всички, поставили си първа доза и благодари на зам.-министъра за доставката на новите 1250 дози от ваксините на Pfizer/BioNTech и AstraZeneka, с които имунизацията продължава. Тя уточни, че ваксините на Pfizer/BioNTech са предназначени за ре​ваксинация и ​ваксинация на ​хората от I, II и III фаза на Националния план срещу COVID 19, а AstraZeneka ще бъде поставяна назаявилите  желание да бъдат имунизирани през електронния регистър.

Зам.-министърът Григоров изрази задоволство от добрата координация между институциите и ги поздрави за съвместната работа.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?