112
Следвайте ни

Обсъдиха мерки против обгазяването на Димитровград със серен диоксид

viber icon

Мерки срещу зачестилото замърсяване на въздуха в Димитровград със серен диоксид бяха обсъдени на среща в областната администрация в Хасково. 

Там бяха областният управител Минко Ангелов, заместниците му, кметът на Димитровград Иво Димов, директорът на РИОСВ-Хасково инж. Тонка Атанасова и специалисти от екоинспекцията, както и ръководството на ТЕЦ "Марица 3" АД.

Обсъдени бяха мерки за отстраняване на всички технологични, производствени и други фактори, водещи до замърсяване качеството на атмосферния въздух, предприети от оператора. В момента тече процедура по преразглеждане на издаденото на оператора ТЕЦ "Марица 3" АД комплексно разрешително за горивната инсталация. 

Процедурата е свързана с оптимизиране на горивния процес и пречистване на газовия поток.
Представителите на компетентните органи са отправили предложения за ограничаване замърсяването на въздуха на Димитровград. От своя страна, операторът е извършил към момента частична подмяна на дюзите, както и конструктивни промени по димния тракт, отбелязаха от администрацията на губернатора.

Оттам допълниха, че след обсъждането са били набелязани няколко мерки за отстраняване на наболелия проблем. Една от тях е мониторинг на качеството на атмосферния въздух с мобилна станция.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?