Следвайте ни

ОбС решава да даде ли 4000 дка за соларен парк

viber icon

На редовно заседание се събира днес Общинският съвет на Хасково. Сред докладните, които ще се разглеждат съветниците, са инвестиционно предложение  за изграждане на огромен соларен парк между селата Тракиец и Долно Войводино. То изисква на по-късен етап продажбата на 4000 дка общински земи, чиято собственост трябва да бъде сменена от публична в частна. Става въпрос за огромна инвестиция, която обаче може да намали пасищата в района, но и да постави Хасково на картата на екологично чистата енергия.

Съветниците ще разглеждат още данъка върху колите, изпълнението на бюджета и наложилите се промени, програмата за по-чист въздух за периода 2021- 2024 г., обединяването на предприятията "Спорт и отдих“ и Туристически информационен център, както и отпускането на помощи на новородени. Заседанието е с начален час 9.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?