Следвайте ни

ОбС пак отказа кредита за „Дружба” и „Младост”

viber icon

За втори път ОбС отказа общината да ползва  дългосрочен нисколихвен кредит за ремонтите на зала „Дружба” и спортен комплекс „Младост”. Така Хасково пропуска възможността  да обнови спортните съоръжения, които са в окаяно състояние от фонда за устойчиви градове.

Предложението на кмета бе да се ползва 10.4 млн. лв. кредит със срок на погасяване от 180 месеца и залог общинските приходи.

Много ми е тъжно и болно, че не се използва възможността. Този кредит е в интерес на гражданите. Нас, спортните хора, ни интересува съоръженията да са ремонтирни, а не кой колко щял  да открадне. Моят апел е помогнете на този град да има спортни съоржения”, заяви от трибуната Петър Кирев. Колегие му обаче не го чуха.

Защо да разрешим 10 млн. кредит като има наредба на спортното министрество, според която може да се кандидатства за финансиране. То отпуска 200 млн. лв., като допуска и собствено участие на общини и клубове, заяви съветникът Антон Иванов. Според него ако започне проектиране сега, след Нова година общината ще може да кандидатства. Защо да теглим заем, ако могат да ни подарят парите. Според мен целта е да се обявят обшествени поръчки за определени изпълнители,  каза Иванов.  

Георги Пеев пък бе категоричен, че не може да стане поръчител на кредит, когато не е виждал конкретната оферта от фонда. Той бе сред съветниците, които не участваха в гласуването. В крайна сметка „за” гласуваха 11, „против” бяха 13, а 8 се въздържаха. Така предложението не бе прието.

Предстои да видим дали до края на мандата си съветниците ще внесат докладна за кандидатстване пред министерството на спорта, за да се използва възможността и за да може този ОбС да се запомни като направил нещо за спортните съоръжения на Хасково.  Защото възможности може да има, но те трябва да се използват. Това поне за сега не става и децата тренират в морално остарели сгради и на частни гумени игрища. Някои родители вместо да гледат как децата им се осакатяват, ги местят в клубове в Димитровград. Факт.      

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?