Следвайте ни

ОбС отряза за трети път кредита за 10.4 млн

viber icon

За трети път местният парламент отхвърли предложението  община Хасково да изтегли кредит за ремонт на зала „Дружба” и спортен комплекс „Младост.  14 гласуваха „против”, 12 бяха „за” и 10 се въздържаха.

От ГЕРБ заявиха, че дори и да се приеме това предложение, строителството реално ще стартира догодина, когато общината ще може да ползва и други пари, а не кредит. Според тях докладната този път била незаконообразна, защото трябвало да бъде внесена от кмета Добри Беливанов, а не от съветници.

Припомняме, че предишните 2 пъти предложението бе внасяно от Беливанов и отхвърляно от ОбС. За сегашното заседание зад предложението застанаха и го предложиха за гласуване съветниците от ДПС и техни колеги от Коалиция „За Хасково” и „Българе”.

Антон Иванов от ГЕРБ заяви от трибуната, че те са наемници на кмета. Той каза, че по Закона за общинския дълг такава докладна може да внесе единствено кметът. Отделно, в нея липсвали задължителни атрибути.

Георги Пеев от Коалиция „За Хасково“ каза, че така кметът внася интрига в общинския съвет. Същото важало и за председателя на местния парламент Таня Захариева, защото е допуснала докладната до дневния ред

Исмаил Исмаил от ДПС се защити като каза, че дали това е незаконосъобразно може да каже единствено компетентният съд./Марица

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?