25
Следвайте ни

ОбС- Хасково се събира извънредно заради белодробната болница

viber icon

На извънредно заседание ще се събере ОбС- Хасково. Втората за този месец сесия е насрочена за 22-ри, а в дневния ред са само 2 точки, които касаят Специализираната болница за активно лечение на пневмо- фтизиатрични заболявания.

Тя е сред 133 болници в страната, които могат да бъдат бенефициенти на проект  по Оперативна програма „Региони в растеж“ за справяне с пандемията от COVID-19. Проектът дава възможност за реконструция, оборудване, телемедицина,   обособяване на отделни сектори и др. на здравни заведения.  Управителят на болницата д-р Веселин Калфов има проект за ремонти  в здравното заведение за 244 228 лв. ,които могат да се осигурят от дадената от държавата възможност , ако  ОбС  гласува  с „да“.  

Втората точка е за избора на управител на СБАЛПФЗ . На обявения от общината конкурс се е явил един кандидат и това е сегашният  управител д-р Калфов.  

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?