Следвайте ни

ОбС- Хасково отмени 2 свои наредби 

viber icon

Наредбите за реда за придобиване и отглеждане на кучета и за дейността на религиозните общности в Хасково отидоха в историята, след като днес бяха отменени от ОбС. Мотивите на вносителя -кметът Станислав Дечев, бяха, че те повтарят законите. 

Дебати предизвика докладната за отмята на  наредбата за религиозните общности. Камен Тодоров от БСП поиска към отмяната да се пристъпи след обсъждане с местните общности. Трябва да има контрол от страна на общината, каза той. 

Съветникът вероятно имаше предвид  оплакванията от среднощните молитви от мегафон, отправяни по празници от имам в кв. „Република“, които будят не само жителите на квартала, но и всички по бул. „Левски“, крайните сгради  на ул.“Дунав“ и целия „Орфей“.

Според Георги Пеев от „Движение Ззно за промяна“, няма друга община, която (да отменя наредби. Отмяната е погрешна практика. Текстовете може да повтарят законите, но тогава да отменим Наредбата за общинската собственост и др.,каза той.  

Според Тодор Кръшков от ГЕРБ в отменената наредба не се говори за обществения ред. Шумът е регулиран в Наредбата за спазване на обществения ред.

Така в крайна сметка с 28 гласа “за“, 8 „против“ и 2-ма „Въздържал се“ и тази наредба бе отменена. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Чокин

Чокин

25.09.2020 | 20:47

Най ми направи впечатления изказването на Пеев и Кръшков.Само така ,напред.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?