Следвайте ни

ОбС- Хасково не прие отчета на „Тролейбусен транспорт“, разреши му кредит

viber icon

Отчетът на общинското предприятие „Тролейбусен транспрот“ не бе приет от ОбС- Хасково, след като кметът Станислав Дечев го оттегли. Причината за оттеглянето е, че според съветници той е непълен и с грешки. Въпреки, че имаше коментари и по отчетите на останалите дружество с общинско участие, те бяха приети.

Според тях Специализираната болница по онкологията е със счетоводна загуба от 49 000 лв. С печалба от над 6 000 лв. е „Обреден дом“.  ДКЦ I е на печалба от 92 373 лв., Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания  със 70 861 лв., а Центърът за психично здраве - 6 058 лв.

Съветниците дадоха разрешение СБАЛО да търси финансов кредит за закупуване на  линеен ускорител. Така Онкологията ще търси средства за апаратурата, а след това и доставчици. Да се приеме докладната настоя зам.- председателят на ОбС д-р Николай Николов. Апаратурата е нужна, за да  работи по- добре онкологията.  В залата, за да коментира нуждата от техниката и отчета на здравното заведение, бе управителят д- р Матей Матеев.

Много дебати в залата предизвика и докладната , в която "Тролейбусен транспорт" иска да ползва кредит и овърдрафт за ремонти. Имаше предложение докладната да бъде отложена, но не се прие. В крайна сметка съветниците разрешиха дружеството да ползват кредит.  В залата, за да защити искането бе управителят Албен Манджуков.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?