Следвайте ни

ОбС- Хасково не прие отчета на „Тролейбусен транспорт“, разреши му кредит

viber icon

Отчетът на общинското предприятие „Тролейбусен транспрот“ не бе приет от ОбС- Хасково, след като кметът Станислав Дечев го оттегли. Причината за оттеглянето е, че според съветници той е непълен и с грешки. Въпреки, че имаше коментари и по отчетите на останалите дружество с общинско участие, те бяха приети.

Според тях Специализираната болница по онкологията е със счетоводна загуба от 49 000 лв. С печалба от над 6 000 лв. е „Обреден дом“.  ДКЦ I е на печалба от 92 373 лв., Специализираната болница за активно лечение на пневмофтизиатрични заболявания  със 70 861 лв., а Центърът за психично здраве - 6 058 лв.

Съветниците дадоха разрешение СБАЛО да търси финансов кредит за закупуване на  линеен ускорител. Така Онкологията ще търси средства за апаратурата, а след това и доставчици. Да се приеме докладната настоя зам.- председателят на ОбС д-р Николай Николов. Апаратурата е нужна, за да  работи по- добре онкологията.  В залата, за да коментира нуждата от техниката и отчета на здравното заведение, бе управителят д- р Матей Матеев.

Много дебати в залата предизвика и докладната , в която "Тролейбусен транспорт" иска да ползва кредит и овърдрафт за ремонти. Имаше предложение докладната да бъде отложена, но не се прие. В крайна сметка съветниците разрешиха дружеството да ползват кредит.  В залата, за да защити искането бе управителят Албен Манджуков.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?