25

ОбС- Димитровград на извънредно заседание за избор на комисии 

Новоизбраният Общински съвет на Димитровград се събира на извънредно заседание на 17 т. м.  за да избере състав на постоянните комисии в него. Това е единствената точка в дневния му ред. 

Предвид факта, че първото заседание на новоизбрания Общински съвет ще се проведе на 30 ноември, а постоянните комисии ще следва да разгледат всички материали и докладни записки, които ще бъдат включени в дневния ред за него, следва да бъде допуснато предварително изпълнение на решението, мотивира се председателят Гергана Кръстева. 

11 са предложените постоянни комисии комисии  / вижте ги тук/. Според правилника на Общинския съвет-, постоянните комисии имат за задача да проучват потребностите на населението в съответната област и да правят предложения за решаване на проблемите, да подпомагат общинския съвет при подготовката на решения по въпроси, внесени за обсъждане и решаване и да осъществяват контрол за изпълнение на решенията на ОбС. Те разглеждат проектите за решения и други актове, разпределени им от председателя на Общински съвет, приемат доклади, предложения и препоръки, изискват документи и изготвят становища по тях.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои са най-важните проекти за Пловдив?