112

Обръснаха над 12 бона Община Хасково, след като кола се катурна в кратер на „Акация“

Общо 12 000 лева и лихвите към тях да плати Община Хасково на шофьора и на собственичката на автомобила, който пропадна преди година в огромен кратер на улица „Акация“ в Хасково. Това е решил Районният съд.

Инцидентът стана на 4 септември м.г. рано сутринта. Драгомир Николов шофирал по ул. „Акация“ заедно с момиче в колата. До блок № 3 автомобилът пропаднал в дълбоката 4 метра яма, в който се изливат и канализационни води. Тогава, както и сега пред Темида, шофьорът обясни, че е карал с 10 км в час.

Според техническите експертизи, дори и при движение с тази скорост, на водача са били  над 6 метра, за да спре, след като види кратера, а последните паркирани автомобили били на 5 и 2 метра от дупката.

Заради инцидента собственичката на колата предявила иск за 8000 лева срещу Община Хасково за покриване на щетите. Шофьорът е поискал 12 000 лева заради претърпените физически и психически травми. Съдът удовлетворява искането за материалните щети и определя 4000 лева обезщетение за водача. Така общата сума, която Община Хасково трябва да заплати на двамата е 12 000 лева. Допълнително кметството ще трябва да заплати близо 1700 лева разходи по делото.

Решението подлежи на обжалване пред Окръжен съд-Хасково в двуседмичен срок от връчването му на страните.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?