112
Следвайте ни

Обявиха ученически конкурс за архивите на баба и дядо в Хасково

viber icon

Конкурс на тема "Любопитно за родния ми край - от архива на баба и дядо" за учениците от школата в селата на община Хасково обявиха Туристическият информационен център (ТИЦ) в Хасково и Фондация ХАЛО.

Инициативата е продължение на онлайн рубриката "История, традиции и малко познати места от родния ни край", която е предизвикала интерес. „Учениците от първи до VII клас могат да представят в училището, където учат, автентични народни носии, старинни предмети от живота и бита на хората в селото, документи или снимки от семейните архиви, традиционни местни рецепти, ястия, забравени истории и легенди от родния край“, уточних организаторите.

Заключителният етап на конкурса е до 5 ноември, когато ще бъдат заснети и участниците с представените от тях материали при спазване на всички противоепидемични мерки.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?