Следвайте ни

Обявиха поръчка за ремонт на улиците по селата за 2 млн. лв.

viber icon

Община Хасково обяви обществена поръчка с предмет "Ремонтни дейности на уличната инфраструктура в селата на община Хасково през 2020 година", съобщиха от кметството.

Срокът за изпълнение  е 12 месеца, считано от датата на получаване на уведомлението за осигурено финансиране. Договорът влиза в сила след осигуряване на финансиране от страна на Възложителя. Максималната стойност на обществената поръчка не може да надвишава 2 083 333,33 лв. без ДДС.

Процедурата се открива при условията на чл. 114 от ЗОП, т.е. към момента на откриването й не е осигурено финансиране.

Обществената поръчка се възлага в изпълнение на  договор "Ремонтни дейности на уличната инфраструктура в селата на Община Хасково през 2020 година".

Състоянието на уличните  настилки по селата от Община Хасково е доста незадоволително. Голяма част от асфалтовите настилки имат много сериозни дефекти. Става въпрос за деформации на пътното платно, мрежовидни, надлъжни и напречни пукнатини, дълбоки дупки и други разрушения.

Улиците, които са с трошенокаменна настилка са изровени и трудно проходими. Съгласно констатираните нарушения, трябва да се извърши ремонт на асфалтовите настилки, с което ще се възстанови експлоатационната им годност и се удължи срока на експлоатация, обясниха още от местната администрация.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Николай

24.02.2020 | 20:54

Пътят от с. Горски извор до град Димитровград е окаяно състояние и трябва да се има големият трафик, а не са взети мерки.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?