25
Следвайте ни

Оборудват противопожарно депо в Дервишка могила 

viber icon

Терен в с. Дервишка могила бе обявен за частна държавна собственост и предоставен безвъзмездно на община Свиленград с решение на правителството. 

Върху имота общината трябва да изгради още едно противопожарно депо, оборудвано с необходимите видове машини и инструменти. Мястото с площ 987 кв. м се намира в местността „Богданчец“ и в него е построената двуетажна сграда на опорен пункт за поддържане. 

Противопожарното депо ще се ползва от доброволното формирование. Обектът ще бъде база за техника, инструменти и материали за по-бърза реакция на доброволците в района на Сакар планина, където  по време на пожароопасния летен сезон често възникват горски пожари и през последните години е с висок пожарен риск, обясниха от Община Свиленград.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?