25

Обновяват занемарено спортно игрище в хасковския кв. „Орфей“

Започват ремонти на десет сгради и обекти, съобщиха от Община Хасково. Напълно преобразено ще бъде спортното игрище в кв. „Орфей“ между блокове №10 и №12. Ще се положи нова основа на терена и настилка от изкуствена трева, ще се монтират врати за минифутбол и ще се направи маркировка на игрището. Предвижда се доставка и монтаж на нова оградна система от колони и мрежа за участъка с демонтираната ограда, както и укрепване и боядисване останалата част от оградата. Игрището в „Орфей“ е едно от местата за спорт и отдих за стотици жители на квартала, което не е обновявано и ремонтирано от неговото изграждане до сега. Прогнозната стойност на ремонта е 102 000 лв. без ДДС.

Община Хасково в следващите месеци ще ремонтира още сградите на детска градина „Вихрогонче“ в селата Книжовник и Въгларово. Това е продължение на политиката на кмета Станислав Дечев за обновяване на образователната инфраструктура и средата за обучение на децата. 

В обществената поръчка са предвидени още ремонт на покрива на сградата на НУ „Георги С. Раковски“, както и на сградите на кметствата в селата Нова Надежда и Узунджово. 

Планиран е ремонт и на общите части в сградата на ул. „Цар Освободител“№2 /Малък бизнесцентър/, ремонт на дограма в детската градина в Малево,  както и на сградата на Общностен център за подкрепа на деца и родители и др. 

Прогнозна максимална стойност на включените дейности в обхвата на обществената поръчка 509 130,26лв.  Обектите са обособени в три позиции. Срокът за изпълнение за всяка позиция е 90 календарни дни. Оферти се събират до 20 април 2023г.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?