Следвайте ни

Обновяват паркове в Свиленградско с 84.5 хил. лв.

viber icon

Стартираха строително-монтажните работи в парка на квартал "Капитан Петко войвода" в Свиленград, съобщиха от ​кметството. Ще бъде изградена нова детска площадка, ще има нови пейки и кошчета. Почистена ще бъде растителността в зелените площи Предвидено е и възстановяване на покритието на съществуващите паркови алеи и изграждане на нов.

Паркът е първият обект, който започна да се изпълнява по проект на общината за обновяване на площи за широко обществено ползване  в пограничния град, в селата ​и Димитровче. Изпълнителите са избрани след обществени поръчки.

Проектът е на стойност 84 582,50 лв. и е финансиран от програмата за развитие на селските райони. Той бе разработен и подаден за одобрение от община Свиленград през юни 2019 г.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?