Следвайте ни

Обновяват парк „Марица“ с 1.5 млн. кредит от „Фонд за устойчиви градове“ 

viber icon

Община Димитровград ще сключи договор с ДЗЗД „Фонд за устойчиви градове“  за дългосрочен кредит от 1.5 млн. лв. за реконструкцията на парк „Марица“. Това предлага в докладна кметът Иво Димов, с която иска да се промени решението  на ОбС частта  на общината в проекта да се финансира от фонд „Флаг“. 

Припомняме, че проектът за парка е за над 3.1 млн. лв. 1.5 млн. предоставя оперативната програма „Региони в растеж“, останалите осигурява общината. 

„Фонд за  устойчиви градове“ и избран за работа по програмата за София и Южна България и предоставя нови възможности за финансиране на публични проекти, се посочва в докладната. 

Кредитът за благоустрояване на огромния парк  ще се изплаща в продължение на 80 месеца, от които 15 са гратисен период. Той ще се погасява със собствени средства на общината. Обезпечението е настоящи и бъдещи постъпления. 

„Марица” е един от трите големи парка в Димитровград. Разположен е на десния бряг на р. Марица и е на площ 1 400 дка. Паркът е създаден през 1952 г. и чсе нуждае от обновяване. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?