Следвайте ни

Обновяват обществената къпалня в Минерални бани 

viber icon

Обществената къпалня, която е след най- посещаваните в Минерални бани, ще бъде основно ремонтирана. Проектът на общината за сградата, която е 470 кв.м включва ремонт на покрива,  нова водопроводна и канализационна инсталация, както подмяна на електрическата и отоплителната. Къпалнята ще бъде оборудвана с противопожарни уреди и съоръжения.

В обновяването на къпалнята ще бъдат вложени 590 104 лв., част от които идват по проекта  "Минерални Пътища - ваканции и природа с едно мигване" по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ V-A Гърция – България. 

Идеята е сградата, сторена през 1932 г., да се превърне в модерен СПА център с кабинети за рехабилитация и физиотерапия. Ще бъдат изцяло реновирани съблекалните, помещенията с ваните и басейните в нея. Минералната вода, която ползват тук, е с качествата на тази в прочутите Карлови Вари и много хора лекуват болежки тук. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Anton Georgiev

Anton Georgiev

04.04.2020 | 16:18

Цанче за твое сведение това са Бани,а не капални . Като влизаш в курорта другия пат си сложи цаиси с диоптар и прочети внимателно табелата. Ако не ти помогнат очилата ще ти дадем очила без рамка.

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?