Следвайте ни

Облекчения за бизнеса и в Хасково 

viber icon

Освободени от такса "тротоарно право“ ще бъдат фирмите, които не са работили за времето на извънредното положение и в Хасково. Те трябва да подадат заявление- декларация за съответния период. Наемателите на общинска собственост,чиято дейност е с абсолютна забрана,  също ще бъдат освободени от наеми, съобщи кметът Станислав Дечев. 

Така и в Хасково, както и в останалите общини ще се облекчи бизнесът. През март нямаше заседание на Общинския съвет, където да бъдат гласувани облекченията. В повечето общини сесия имаше при строи мерки за сигурност. 
Удължава се и срока за плащане на данъка върху недвижимите имоти и такса смет с отстъпка от 5% до 30 юни 2020 г. Удължава се и срокът за плащане на данъка върху превозните средства с отстъпка от 5% до 30 юни 2020 г. 

Разработваме пакет от икономически мерки, които ще предложим на Общинския съвет за ограничаване на отрицателното икономическо въздействие на наложените противоепидемични мерки върху местната стопанска дейност и подкрепа на бизнеса в Хасково. Продължаваме да търсим още възможности в бюджета, с които да продължим да ги разширяваме, за да помогнем на малкия и средния бизнес в общината, каза още кметът. 

Не е ясно кога ще се събере ОбС.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?