112

Областният управител на Хасково се ангажира със спасяването на Извора на Белоногата

Областният управител на Хасково Катя Панева ще се срещне с министъра на културата  Атанас Атанасов, за да бъде решен проблемът с рушащия де Извор на Белоногата в Харманли. Това стана ясно след среща на Панева с кмета Мария Киркова.

Изворът на Белоногата е със статут на историческа недвижима културна ценност с категория „национално значение“.  Повод за работната среща е писмо до министъра на културата Атанас Атанасов с копие до областния управител, изпратено от поетесата и общественик Светлана Николова, за което „Марица“ вече писа. 

"От 6 г. комплекс "Изворът на Белоногата" се поддържа, доколкото това е допустимо спрямо правомощията на кмета на общината, защото обектът не е в управление на общината. Възстановени бяха стълбите и околното пространство в комплекса. Алеите се поддържат в добро състояние от служители на общинско предприятие", обясни на Киркова.

В община Харманли има проблеми в здравеопазването, стана ясно в хода на работната среща. Липсата на лекари и медицински сестри е много сериозен проблем, който се задълбочавал все повече. Питейната вода не е качествена, както е в повечето общини на територията на област Хасково. "И в Харманли водата е със съдържание на манган, макар и не в такива количества като в Свиленград", коментира още кметът Киркова.

 

 

 

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Василев

Василев

26.01.2022 | 15:44

От колко години съществува този проблем? Колко правителства досега не са предприели никакви мерки? Колко мандата е кмет Киркова ? И защо сега проявява активност? А преди 3- 4 години...

Отговори
1 0

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?