112

Областният управител на Хасково сдаде поста, отива в министерски екип

Министерски съвет освободи Минко Ангелов от поста областен управител на Хасковска област, обявиха от правителствената пресслужба.

За временно изпълняващ длъжността е назначен заместник-областният управител Мартин Узунов. Правителственото решение е във връзка с преместване на Ангелов на друга работа.

„Инж. Минко Ангелов реши да приеме предизвикателството и да се присъедини към екипа на министъра на икономиката Никола Стоянов във връзка с борбата с повишаването на цените на стоките и битовото потребление и с цел допринасяне със своя дългогодишен опит и професионализъм за овладяването на зараждащата се инфлация“, съобщиха и от пресцентъра на областната управа.

Минко Ангелов беше областен управител при няколко служебни правителства. Преди няколко месеца срещу него започна проверка по сигнал за покровителстване на канал за парфюми. Преди дни вътрешният министър Иван Демерджиев съобщи, че срещу Ангелов тече втора проверка.

След изказването на Демерджиев от областна администрация изпратиха становище, в което Ангелов предполага, че проверката е въз основа на отказа му да иззема имоти публична държавна собственост на ГКПП „Капитан Андреево“. Причината е решение на съда, с което се спира принудителното изпълнение на заповедта за изземане.

 

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?