Следвайте ни

Областният свика кметове заради пожарите

viber icon
ХАСКОВО,Марица
Областният управител на Хасково Станислав Дечев проведе работна среща с ръководителите на институциите, имащи пряко отношение към предотвратяването и справянето с пожари в региона. В срещата участваха директорите на ОД МВР Хасково Ангел Цанков, РД ПБЗН Николай Вълчев, гл.инспектор Димитър Колев от РДПБЗН Хасково, директорът на ДГС Хасково Любомир Илиев, ОД ДФЗ Хасково Динко Господинов, началник отдел във фонда Калин Йорданов и майор Пламен Кирилов- заместник-командирът на Военно формирование 52 740.
“При възникване на пожар всички знаем задълженията си и миналото лято показахме, че работим в синхрон. Въпросът сега е да предприемем допълнителни мерки, чрез които да не допуснем такава кризисна ситуация, както през лятото на 2016 година”, заяви областният управител на Хасково Станислав Дечев.
Всички институции, според правомощията си, трябва да се ангажират с превенцията на пожарите. Земеделските стопани по регламент трябва до края на юни да са почистили пасищата си от храсти и растителност, затова не е редно сега, при тези високи температури, да влизат с тежка техника да чистят. Значителен процент от големите пожари, които водят до необратими щети, се предизвикват именно при почистване на пасища, припомниха експертите.
“Не всички стопани са недобросъвестни. Напротив, нарушителите се броят на пръсти, но е важно и те да разберат, че един голям горски пожар носи загуби за всички”, каза още Станислав Дечев.
Участниците в работната среща се обединиха около позицията, че е добре всеки кмет на населено място да уведоми хората за опасността от пожари и да поддържа връзка със земеделските стопани в селото. Кметовете на общини също да предприемат необходимите мерки и да информират населението за задълженията му да спазва противопожарните правила и участва в предотвратяването на пожари и последиците от тях./Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?