Следвайте ни

Областният: Има механизми градският транспорт да не спира 

Община Хасково трябва да поиска прилагане на нова мярка

Надявам се да не се стигне до транспортен проблем в Хасково. Щом общината поиска  нова мярка,  областна администрация ще я приложи, има механизми, по които обслужването на пътници да не спира. Така коментира губернаторът Станислав Дечев, намеренията на „Златно руно“, фирмата, която обслужва повечето градски линии, на 25 т.м. да спре работа за 3 часа в знак на протест. Тя заплашва на следващия ден да преустанови возенето на пътници, тъй като и вторият анекс към договора й изтече и няма сигурност за плащанията. Освен това смята обявената преди дни обществена поръчка на линиите за незаконна, тъй като не е минала през областната транспортна комисия. 

Договорите на всички превозвачи изтичат на 25 т.м. Става въпрос за анекси, който вече два пъти са сключвани, след като областният е прилагал спешна мярка заради липсата на обществена поръчка. Той може да прави това в продължение на 2 г., които изтекоха.  От тук насетне има и други варианти, като пряко договаряне и др., така че да не спре  транспортът, който има и социална функция, возейки ученици и пенсионери. Общината обаче трябва да  поиска това. 

Днес от фирмата обявиха, че чакат до утре решение,  а в общината умуват какво да е то.

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?