Следвайте ни

Областната управа и МВР с общ проект срещу войната по пътищата

По предложение на Европейската мрежа на службите на пътна полиция ТИСПОЛ за четвърта година се провежда Европейски ден без загинали на пътя, познат в страната ни под наименованието EDWARD (European Day Without A Road Death). Областна администрация Хасково е партньор в проектаEDWARD от стартирането му.

Инициативата е подкрепена и от Европейската комисия. Тази година EDWARD ще се проведе на 26 септември под мотото" Обичам семейството си! Да го пазим на пътя!" Мотото на EDWARD кореспондира с Решението на Министерския съвет на Република България, с което 2019 е обявена за година на активна работа по опазване живота и здравето на участниците в движението по пътищата с мото "Пази семейството си на пътя!"

Главен координатор по проекта EDWARD за страната ни е Главна дирекция "Национална полиция".

На страницата на EDWARD в интернет (#ProjectEDWARD) вече е активен т.нар. "брояч" на деня, отчитащ оставащите дни до 26 септември. Идеята е в периода преди операцията всички участници в движението по пътищата да помислят дори само за няколко минути за рисковете, с които се сблъскват; за рисковете, на които може да изложат останалите участници; и за това как самите те може да допринесат за намаляването на рисковете на пътя. Призивът е в детските и учебните заведения, институциите и организациите чрез семинари, конференции, състезания и други форми да се разпространяват и активизират информации и дейности за повишаване вниманието при движение по пътищата.

В тази връзка ТИСПОЛ предлага на всички участници в движение  да се регистрират като партньори, да дадат обещание, че ще се движат безопасно чрез попълване на нарочен формат на посочената по-горе страница на проекта. Също така се предлага да организираме свое събитие, което да е част от Дните за безопасност на движението по пътищата, и да го публикуваме  на интерактивната карта.

"Да вземат участие в кампанията чрез социалните медии #ProjectEDWARD - Twitter, Facebook, Instagram и други", призовават организаторите.

В дните преди, на 26 септември, а и след това, обществеността ще бъде информирана за резултатите от дейностите за намаляване на пътните инциденти, като всеки ден се превърне в EDWARD.

Очакването ни е: с усилия, разум и отговорност да постигнем общата цел - да няма загинали на пътя.

Органите на пътна полиция ще засилят контролната дейност и в максимална степен ще подпомагат безопасността на всички участници в движението. Главна дирекция "Национална полиция" чрез интернет страницата на адрес https://www.mvr.bg/opp/edward, ще актуализира информацията за събитията и за броя на пътнотранспортните произшествия, загиналите и ранените в този ден.

Бъдете наши партньори, нека споделим всички идеята за нула загинали на пътя и 26 септември бъде един от многото дни без жертви при ПТП. 

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?