112

Областната управа даде модерна линейка за кръводаряване на болницата в Хасково

Нова линейка, оборудвана за мобилно кръводаряване, предостави безвъзмездно Областна администрация на МБАЛ-Хасково.

Областният управител Катя Панева връчи ключовете на изпълнителния директор на хасковската болница д-р Георги Гелов. Между двете институции е сключен договор, с който лечебното заведение ще може да ползва специализирания автомобил за срок от 5 години, с възможност за удължаване.

„Линейката ще използваме за мобилна група, която да посещава труднодостъпни райони, като Ивайловград и Тополовград. На нея има кушетка, масичка, монитор, което означава, че може да инсталираме програма за очни и други прегледи. Разполагаме и с компактни ехографи и е подходящо да подготвим малка лаборатория. Автомобилът ще влезе в много добра употреба за нас“, коментира д-р Георги Гелов, който благодари на Катя Панева за жеста.

„Радвам се, че специализираният автомобил ще влезе в употреба. Именно в малките населени места няма лични лекари, болници и ще се създаде възможност за прегледи на хората в тези райони и допълнителен достъп до здравеопазване“, сподели областният управител.

Линейката е купена по проект преди около 10 години, но не е била използвана. „Не мога да позволя това да продължава, най-малкото защото съм докторско чедо. Направихме необходимото, за да бъде използвана тази линейка по най-добрия начин“, каза още Катя Панева.

„Линейката е нова практически, няма пробег нито има драскотина. Ще я използваме по най-добрия начин като компактен мини диагностичен център“, подчерта д-р Гелов.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?