Следвайте ни

Няма време! Часове остават за отчет на доходите от 2020

viber icon

 Данъчната кампания за деклариране на доходите, получени през 2020 г., приключва днес, 5 май – в полунощ за ползващите електронни услуги и в 17.30 ч. за лицата, които изберат да подадат формулярите си на място и на хартия, съобщават от офиса на НАП в Хасково. Декларацията може да бъде изпратена и по пощата, като в този случай важи датата на пощенското клеймо. 

  В област Хасково 86 % от подадените до днес формуляри са изпратени по електронен път – с персонален идентификационен код (ПИК) или с електронен подпис (КЕП). 

Предварително попълнената данъчна декларация е предпочетена от близо 70 % от деклариралите доходите си до момента, допълват още от НАП. Всеки, който притежава ПИК или КЕП има достъп до нея през Портала за е-услуги на агенцията.

Срокът за плащане на декларирания данък за довнасяне по годишната декларация също изтича днес. Най-удобният начин за внасяне на данъка е по електронен път с дебитна и кредитна карта. Услугата „Справка за задълженията с възможност за плащане“ е достъпна с ПИК и КЕП в портала за е-услуги на приходната агенция, като за плащания с т. нар. виртуален ПОС не се дължат такси. 

Повече информация за попълване на декларациите и за плащане на дължимите данъци може да се получи на телефона за информация 0700 18 700 на цената на един разговор или съобразно тарифата на мобилния оператор или на www.nap.bg.

 

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?