Следвайте ни

Няма нови с К-19 в Хасково, продължават тестовете на пасажери от Нидерландия 

viber icon

Няма положителни за коронавирус в Хасково сред новоконстатираните за последното денонощие 65 случая в страната. След като няколко дни потвърдените бяха по около 30-ина на ден, това е нов ръст, стана ясно от сутрешното изявление на Националния оперативен щаб. 

Вчера бяха взети 119 проби. 112 от тях са по плана на РЗИ за изследване на социални домове в областта. Тествани са потребители от Дома за възрастни хора с психични разстройства в село Пъстрогор, Свиленградско, съобщиха от областния щаб. 

4 проби са взети от жители на община Свиленград, пасажери от полети с доказани пътници с COVID 19. 

3 проби са взети от МБАЛ Хасково, 2 от които на персонал и 1 контролна проба на 39-годишната жена, настанена за лечение в ОАИЛ с доказан COVID 19. Само нейният резултат е положителен.

Установени са контактните лица на 44-годишната жена от община Стамболово, чиято положителна проба излезе вчера. В самолета, с който тя се е завърнала от Нидерландия на 8 май, са пътували общо 14 души от област Хасково. 5-ма са от община Хасково, 4-ма от община Стамболово, 3-ма от община Любимец и по 1 от Харманли и Минерални бани. Още при пристигането на всички тях е връчено предписание за поставяне под 14-дневна карантина. 

От летището до дома си жената е пътувала с кола, шофирана от неин сродник, който също е поставен под карантина. В колата са се возили и другите 3-ма пътници, живеещи на територията на община Стамболово.  

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?