25
Следвайте ни

Няма делник, няма празник, Хасково пак е без вода 

viber icon

И в празничния ден, когато много хора са си у дома, Хасково е на сухо. Причината е възникналата вчера авария, заради която бе спряна помпена станция  "Ябълково". 

Без вода са "Овчарски,  "Дружба" , "Изгрев" , „Република“, а изчерпването на водните количества поетапно на сухо остават и "Орфей", "Бадема",  "Любен Каравелов", "Каменна" и част от "Червена стена", съобщиха от ВиК.  Освен половината град на сухо са и селата Минерални бани, Спахиево, Татарево, Брястово, Колец и Клокотница. 

От дружеството съветват там където все още  тече вода в чешмите, тя да не се ползва за пиене, тъй като има вероятност от завишаване на стойността по показател "естествен уран".

Екипите на дружеството продължават да работят по отстраняването на проблема, за което се изисква дълго технологично време, извиняват се от ВиК.

Междувременно от областна администрация съобщиха, че зам.-министър Валентин Граматиков и представители на ВиК Холдинга пътуват към Хасково, за да съдействат на място в организацията за отстраняването на аварията.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?