Следвайте ни

Няма да отварят магистралата до Генералово

viber icon

Пътната връзка „Генералово“ при 107-ми км на автомагистрала „Марица“ в посока ГКПП „Капитан Андреево“ няма да бъде отваряна за движение поради съображения за намаляване на проводимостта на участъка за местните жители и с цел пътна безопасност. Това съобщиха от АПИ, като приемат недоволството на местните жители. В района тръгна подписка срещу готвеното отваряне на магистралата там, която бе подкрепа от ОбС.

Институциите ще търсят други възможности за решаване на проблема със задръстванията и километричните опашки от тежкотоварни превозни средства по автомагистрала „Марица“ преди зоната на ГКПП „Капитан Андреево“, след като предложената временна организация на движението не се приема от компетентните институции и община Свиленград.

Дългосрочното решение е да се увеличи пропускателната способност на ГКПП „Капитан Андреево“ и да се изгради зона за изчакване с достатъчно паркоместа за тежкотоварните автомобили. Това обаче е в компетентността на повече от една институции, като Агенция „Пътна инфраструктура“ изразява готовност за съвместни координирани действия за решаване на този проблем, казаха от АПИ.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?