Следвайте ни

Няма арсен във водата на Любимец, забраната пада 

viber icon

Няма арсен във  водата на Любимец.  Той е в нормата, показват резултатите от контролните проби, съобщи областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова.  Арсенът е под 4,35 микрограма на литър, което е много под нормата. Още днес ще падне забраната, жителите на града могат да бъдат спокойни. 

Това е добра новина, но и очаквана, тъй като никога не сме имали такъв проблем, коментира и зам.-кметът на Любимец Илия Илиев на когото се наложи да прави организация за снабдяване с бутилирана вода на социалния патронаж и евентуално за детската градина, когато отвори на 4 януари. Хората могат спокойно да ползват водата от мрежата за пиене и готвене, каза той. 

Още преди месец пробите на ВиК показват увеличаване на арсена във водата на Любимец. Пробата  с показатели над нормата е само една и показа 11.9 микраграма на литър при норма от 10 микрограма. От снощи в града има водоноски, които днес си тръгват, след като забраната отпадна.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Диди

Диди

23.12.2020 | 08:24

Нямааа.Може би.Тая сутрин хасковската вода ухаеше отново на хлор.Скоро не са показали резултатите от взетите проби. Не че ще са точни.Но цената ит 3лв. е вече над 3.50лв.Плащаме вода,която става за миене,къпане и пране.Не е малко нали?

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Тръгвате ли по заведения, ако отворят?