25

Новопридобити радарни системи показаха на учението в Корен

Отлични резултати показват военнослужещите, участващи в тактическото учение с бойни стрелби „Стоманен щит – 22“. Това заяви заместник-началникът на отбраната генерал-лейтенант Димитър Илиев.  Днес той бе на тактическото учение с бойни стрелби, което се провежда на учебен полигон „Корен“. „Благодаря на командването на Сухопътните войски за подготовката и провеждането на учението“, допълни той.  
Зам.- началникът на отбраната генерал-лейтенант Илиев и командирът на Съвместното командване на силите генерал-майор Валери Цолов наблюдаваха действията на артилерийските дивизиони от състава на 4-и артилерийски полк.
Генерал-лейтенант Илиев напомни, че ученията на Българската армия основно са насочени към поддържането и усъвършенстването на вече придобити способности, както и към постигането на нови такива, с цел защита независимостта и териториалната цялост на държавата и за изпълнението на задачите ни в коалиционен формат. 

Заместник-началникът на отбраната поясни, че учението „Стоманен щит - 22“ е планирано още от миналата година и няма пряка връзка с войната в Украйна, но на фона на последните събития в региона, то заема мястото си сред дейностите по възпиране и отбрана.

„Като артилерист ми е много приятно да видя колегите, с които съм имал честта да служа, да се стараят и да използват нови придобивки. Днес видяхме за първи път новопридобити радарни и безпилотни системи и други“, подчерта генерал-лейтенант Илиев. Той обаче акцентира върху необходимостта от модернизирането на съществуващите и придобиването на нови системи. „Наличните са добри, поддържани, усвоени и хората умеят да ги използват, но просто минаха времето си“, заключи заместник-началникът на отбраната.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата е най-подходяща за национален празник на България?