Следвайте ни

Ново! Джобове за коли по тротоарите борят задръстванията в Хасково 

viber icon

Джобове в тротоарите  може да разтоварят трафика в Хасково, който в пиковите часове e истинско изпитание за нервите на шофьорите. Предложението е на съветника от ГЕРБ Тодор Кръшков, които смята, че така ще се сложи край на задръстванията заради неправилно паркирани коли. 

Някои от тротоарите в централната градска част са широки 3-4 дори 8 метра. В същото време паркирането по тях е забранено, но забрана се нарушава поне 100-на пъти за час, казва съветникът. Очевидно ресурсът на Пътната и Общинската полиция не е достатъчен срещу неправилното паркиране и нарастващия брой на автомобилите, затова считам, че  е разумно част от тротоарите да се използват рационално, пише в докладната си за предстоящото заседание на ОбС, Кръшков. 

Ако на  широките тротоари се оформят джобове за паркиране подобно на тези за контейнерите за смет, на които колите да паркират, ще се освободи платното, смята той. Джобовете ще бъдат маркирани и обозначени. За да се случи това е необходимо комисия от компетентни хора, която да проучи възможностите за паркиране и престой по тротоарите. 

Ако предложението на Кръшков бъде прието, кметът ще трябва да назначи комисия, която да се заеме с реализацията. 

Неправилно паркираните коли в Хасково са все по- голям проблем, не само заради нарастващия им брой, а и защото градът е със старо застрояване. В пиковите часове е кошмар да се движиш с кола не само по основните  булеварди. Коли се оставят  на платната особено пред училища, магазини, поликлиники, заведения за хранене и др, което допълнително усложнява движението. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?