112

Новите електробуси в Хасково тръгват от понеделник, ще возят безплатно в първия ден

Новите пет електроавтобуси тръгват по линии 1 и 4 в Хасково от понеделник. В първия работен ден - на 1 август, пътниците ще пътуват безплатно.  Това съобщи днес кметът Станислав Дечев на финална по изпълнението на проект за  подобряване на качеството на атмосферния въздух в града.

На събитието на Тролейбусно депо Хасково бяха отчетени резултатите от изпълнението на проекта и бе даден символичен старт на експлоатацията . „Радвам се, че днес финализираме един проект, който на пръв поглед изглежда лесен, но в течение на времето се превърна в един от най-сложните, които изпълняваме. Беше започнат от предшественика ми, сега го завършваме и затова държа да благодаря преди всичко на екипа, който работи през цялото това време, за да се реализира тази идея по най-добрия начин. Пожелавам успешна и безаварийна експлоатация на електроавтобусите от „Тролейбусен транспорт“ и нека всички хасковлии да ги ползват със здраве“, каза кметът  Дечев.

Общата стойност на бюджета бе 5 994 800 лева  от които 5 000 000 безвъзмездна финансова помощ от Оперативна програма „Околна среда“ 2014-2020. ДДС е недопустим разход, затова 994 800 лева са собствен принос на община Хасково.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?