Следвайте ни

Новите блокове  за бедни в „Орфей“ наводнени, аварийно ги ремонтират

viber icon

Неотложни аварийни строителни дейности се налагат по трите блокове за социално слаби в хасковския кв. „Орфей“.  Работата по започнатите преде години сгради бе възобновена през май т.г., но са възникнали непредвидени проблеми. След на обилните дъждове и ураганен вятър през юни е компрометирана голяма част от покривното покритие, изпотрошени са  керемиди и капаци, изпокъсано покритие от ондолин, показала извършена от общината проверка. Тя констатирала още, че в следствие течовете е увредена обшивката по таваните. Голямото количество дъждове е довело до повишаване на нивото на подпочвените води. В резултат на това мазетата на трите блокчета са наводнени. След изпомпване на водата от помещенията се установи, че вътрешната варова мазилка по стените е компрометирана – обрушена или изцяло липсваща в някои участъци. В трите блокчета липсва голяма част от  положената ел. инсталация. Аварийните дейности ще струват 78 014 лв., става ясно от обявената от общината поръчка за пряко договаряне. 

Възстановяването на сградите започна по проект на общината  по оперативна програма „Региони в растеж“.  Изпълнител е „Електроинженери“. Тъй като  по договора има определени срокове, аварийните работи трябва да започнат възможно най- бързо.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?