Следвайте ни

Новият собственик продава „Марса“

Близо две години след като придоби собственост върху  емблематичния за Хасково магазин „Марса“, новият собственик го продава. На рушащата се сграда, паметник на културата, е поставена табела за продажба от агенция за недвижими имоти.

Така вместо да изпълни многократните предписания на общината за укрепване на сградата, която става все по- опасна, собственикът се опитва да се отърве от нея.

Злополучна е съдбата на  красивата сградата, бивш тютюнев склад. Тя бе собственост на „Теда комерс Ко”. Търговското дружество бе обявено в несъстоятелност през 2010 г. Част от сгратдата бе собственост на „Био ойл“ от Опан, после  софийското „Пипиниер“ я придоби от съдебен изпълнител с намерението да я превърне в хотел. През годините никой от собствениците не направи нищо по опазването на сградата.

От години покривът й се разпада, падат парчета от фасадата.  Част от сградата е оградена с телена мрежа, за да се предпазят от падащи парчета пешеходците по оживения бул. „Раковски“.

 

 

 

Цанка Семерджиева

Редактор

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари

За да публикувате коментари трябва да имате профил в сайта

Коментари (0)

Анкета

С какво се топлите тази зима?