112
Следвайте ни

Новият председател на Административния съд в Хасково встъпи в длъжност

viber icon

Съдия Василка Желева встъпи в длъжност като председател на Административен съд – Хасково. Както вече писахме, тя спечели конкурса за 5-годишния мандат на 19 октомври.

На церемонията дойде председателят на Върховния административен съд Георги Чолаков. Той връчи на ​новия административен ръководител акта за встъпване в длъжност. Съдия Желева благодари на присъстващите на събитието и изрази готовността и мотивацията си за заемане на длъжността. Тя ​допълни, че ще продължи  приемствеността и съхраняването на добрите практики в управлението на съда. Целта е поддържането на законосъобразно, своевременно и предвидимо правораздаване. ​"Ще полож​а усилия за оптимизация на работния процес на съдиите и съдебните служители",  сподели Желева. Тя допълни, че сред приоритетите ​й е надграждане на създадения в съда модел за административно обслужване. Ще полага усилия за още по-активно взаимодействие с институциите и организациите с отношение към процеса на правораздаване.

Кандидатурата на съдия Желева  беше издигната от Общото събрание на съдиите в ​ХАС. Целият й професионален път е свързан с административното правораздаване. Тя има над 23 години юридически стаж, от които над 14 години в органите на съдебната власт. От момента на създаване на административните съдилища в България през 2007 г.,​Василка Желева е магистрат в Административен съд – Хасково. В периода 1998 – 1999 г. е била съдебен кандидат в Окръжен съд – Хасково, след което е работила като юрисконсулт в Областна администрация – Хасково. От 2015 г. е повишена в ранг съдия във ВКС и ВАС.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?