Следвайте ни

Новият кмет на Люлебургас на гости в Любимец 

viber icon

Традиционно добрите съседски отношения между  Любимец и Люлебургас продължават и след избора на нов управленски екип в турската община. Вчера  делегация от Община Люлебургас, водена от кмета – Мурат Геренли, посети Любимец. Поводът бе не само запознанството на общинските екипи, но и обсъждане на възможности за бъдещо сътрудничество при изпълнение на проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция 2021 - 2027.

Кметът на община Любимец инж. Анастас Анастасов и заместниците му Илия Илиев и Тодор Милев посрещнаха гостите и по време на разговорите обсъдиха идеи за съвместни дейности и бъдещи проекти.

След приключване на официалната част, кметът Геренли се запозна с различните направления на работа в общината и покани танцьори от местните самодейни състави да участват в традиционния фестивал в Люлебургас, който ще се проведе през  юни.

Представителите на двете общини се договориха да продължат да работят и в бъдеще, за да може регионът да се развива, да се подобрят приятелските връзки между културните институции и социалните контакти между хората от двете страни на границата.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?