112

Нови пожари лумнаха в Хасковска област

Нови пожари лумнаха днес в региона, съобщиха от областната управа.

Гори местността Блатно кокиче край Свиленград. Пожар има и на разклона до с. Брягово в община Хасково. Огнеборците полагат усилия и в потушаването на пламъците край с. Йерусалимово в община Любимец, където пожарът е локалзиран, няма опасност от затваряне на движението по магистрала "Марица".

В резултат на сложната пожарна обстановка бе необходимо спешно да се създадат предпоставки за защита на населението в засегнатите общини и райони. От вчера е обявено бедствено положение в общините Харманли, Свиленград и Любимец заради големите пожари в трите общини.
Припомняме, че горяха къщи в с. Вълче поле, община Любимец. Искра от влак предизвика пожар по жп линията между Харманли и Свиленград. Край свиленградското село Момково също възникна пожар. Горя край разклона за с. Сива река. Пожар възникна край с. Белица, община Любимец. Областният управител на област Хасково инж. Минко Ангелов отпътува по спешност за Белица още снощи.

Днес Ангелов координира всички действия с шефа на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“  главен комисар Николай Николов до с. Йерусалимово. Областният управител обясни, че при необходимост ще се включат и военните. Той благодари и на директора на РДПБЗН комисар Николай Вълчев за добрата координация между компетентните институции.

Главен комисар Николов коментира, че на територията на страната към момента има 30 пожара. На място работят 281 огнеборци със 100 противопожарни автомобила, 40 полицаи, 41 доброволци и повече от 85 служители от горските стопанства.  Те полагат всички усилия, за да овладеят ситуацията.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?