Следвайте ни

Нови месии градят партийни структури

Може да е мръсна дума, но без партия във властта не се влиза. Нищо феноменално 

viber icon

Лъжете се, ако смятате, че парламентарните избори са далече. Още от м.г. нови играчи се готвят за вота през 2021 г. И как само го правят, изграждайки  имидж на следващите месии.  Ако се замислите обаче, ще откриете, че няма нищо феноменално в Слави Трифонов и Мая Манолова, тъй като сме ги виждали и такива.  Обстановката у нас през последните години е такава, че все феномени ни управляват. И Симеон Сакскобургготски, и Борисов са такива, както и Меглена Кунева, Марешки и Бареков. Не бих се ангажирала с прогноза за политическото дълголетие на шоумена и бившия омбудсман, но те със сигурност са се прицелили в Народното събрание, при това се смятат за антисистемни играчи, защото на единия не му признаха референдума, а на другия - предложените закони. За сега партията на Слави „Няма такава държава“ не получава съдебна регистрация, а Манолова твърди, че няма да прави политически проект, но те са сигурни участници на изборите. Вервайте!

И двете организации усилено градят структури из страната. Слави вече си има хора в Хасково, плъзнали са и в останалите градове в областта. 

Вчера в Хасково Манолова отрече да прави партия, макар че гради „опорен екип“ тук и в Димитровград. Мога да твърдя, че сдружение на адвокати ще е неин партньор тук, тъй като така е в други части на страната. 

Но какво друго да каже, при  положение че думата „партия“ както и „политик“ са мръсни в днешно време. По- добре е гражданска платформа, която попива всички сигнали на онеправданите, нищо че не може да направи кой знае какво. А когато  наближат изборите да се обясни на драгите избиратели, че друг начин освен с партия да се участва във вота няма. Пък и те избирателите ще го искат. 

И на Слави няма да му е трудно. С името, което си е избрал, „дъжавата вече е срещу него и не ще да го регистрира“. В това са убедени симпатизантите му. Много убедени симпатизанти имаше, между другото, и Татяна Дончева, чието говорене тип „не цепя басма на никого“, се хареса на мнозина. Само че на изборите през 2017 г.  претърпя пълен крах. 

Статуквото е виновно, не дава шанс на нови хора, ще кажат някои. А дали е така? Практиката показва, че всеки познат антисистемен играч, става част от системата, веднага щом се добере до властта. Нищо, че на всички „Приказка за стълбата“ е верую в началото. И не че няма нужда от нови лица в политическия живот у нас, има разбира се. Но наистина нови, не лачени.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?