Следвайте ни

Нови, чисти и комфортни тролеи тръгват в Хасково от утре 

viber icon

Нови тролеи тръгват по линиите в Хасково от утре. Първият курс е в 5.10 часа. Рециклираните тролеи са здрави, чисти, доста по- комфортни от досегашните. Те са снабдени с платформи за колички, скоро ще имат звукова инсталация за обявяване на маршрута и спирките. В шофьорската кабина има климатик, а в купето за пътници- парно. 

Кметът на Хасково и репортери станаха първите пътници по нова линия, която е за по- голямо удобство на хората, работещи в района на тролейбусното депо и обръщалото до ЗММ.

С подкрепата на общината, „Тролейбусен транспорт“ купи общо 5 тролея, 4 са вече тук и от утре започват работа, другият е на път, коментира управителят на общинското предприятие Албен Манджуков. Това е по- добър, по- чист и по – съвременен транспорт за града, добави кметът Станислав Дечев. Очакванията са с тях разходите да намалеят с 10 %, а приходите  да се увеличат с 5%.

Два от тролеите са хибриди, движат се както с електричество, така и  с дизел. Колите са произведени 2008 г.,  в отлично състояние са, за пътниците остава да ги ползват и да ги пазят. 

Сумата, която отпусна Общината с решение на ОбС за закупуването им е 150 000 лв. Преди години общината брои 300 000 лв. само за два, припомни Манджуков. Билетът е 80 ст. 

От старите тролеи ще бъдат запазени два като резервни. Те са произведени през далечната 1988 г.  и често аварират, освен това все по- трудно се намират части за тях, коментирах от предприятието. 

Тролеите са стъпка към по- добър и екологичен транспорт в Хасково. По проект по ОП „Околна среда“  общината ще купи и 5 електрически автобуса за града.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Иванова

Иванова

22.03.2021 | 13:05

Пловдив остана с най-скапания градски транспорт

Отговори
3 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?