Следвайте ни

Нови 9000 кутии цигари контрабанда у куфарни търговци за 3 дни

viber icon

Куфарни търговци не спират трафика на цигари от Турция въпреки крайно затегнатия митнически режим на ГКПП Капитан Андреево. Нови 176 280 къса, или близо 9000 кутии без бандерол са били спрени на пукта с югоизточната ни съседка за последните 3 дни, съобщи митница Свиленград.

В началото на тази седмица писахме подробно за масираната контрабанда на акцизната стока, която практикуват физически лица. "Прави впечатление, че тенденцията е за все по-старателна предварителна подготовка от страна на извършителите", коментираха за "24 часа" от ведомството по внос - износа.

Последният такъв случай е със 780 кутии от марката LM в Ауди с пловдивска регистрация. Отклоненият за щателна проверка на рентген автомобил показал необичайна плътност в гумите. След демонтажа на двигателните колела под каучука се оказало пълно с разфасовани на дребно стекове.

"Това крие и огромен риск за самото движение", допълниха от митницата. Само за тези три дни трафик от акцизи са щели да бъдат спестени близо 30 000 лева, без да е начислено дължимото и ДДС при легален внос", изчислиха инспектори.

При останалите предотвратени 34 случая нелегалните пратки също били укрити в кухини на автобуси и автомобили. В същото време митница Свиленград отчита образувани 259 образувани административно - наказателни преписки за цигарена контрабанда от началото на този месец. Актовете било двойно повече в сравнение със същия период миналата година.

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?