112

Нови 32 семейства и двойки получават финансови помощи за новородено или осиновено дете в Хасково

На последното си заседание Комисията, проведено на 2 юни 2023 г., са разгледани 38 заявления за отпускане на еднократна финансова помощ за живородено или осиновено дете в община Хасково. Одобрените кандидати за подпомагане са 32, съобщиха от кметството.  

Две от заявленията са за бебета близнаци. Сумата се отпуска за всяко дете поотделно. Комисията направила един отказ, поради несъответствие с Правилника за предоставяне на финансова помощ за живородено или осиновено дете. Пет от заявленията Комисията е отложила за разглеждане за следващо заседание и е дала 7-дневен срок, за да се добавят изискуемите документи. 

От началото на годината досега общо 85 семейства са получили финансова помощ от Община Хасково за новородено или осиновено дете. 

Размерът на еднократното финансово подпомагане в Община Хасково е равен на минималната работна заплата. Родителите на родените в тази календарна година бебета получават сума в размер на 780 лв. Заявление за получаване на помощта се подава до 6 месеца от раждане на бебето при условие, че родителите отговарят на условията в Правилника за условията и реда за предоставяне на финансова помощ за живородено или осиновено дете на територията на община Хасково.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори в Пловдив?