Следвайте ни

Нови 115 на трудовата борса в Димитровград 

viber icon

Нови 115 са се регистрирали в  димитровградското Бюро по труда в периода 16-24 март. В това число влизат и хората, които са се завърнали от чужбина, на които е изтекъл периода на карантина, съобщи директорът на Бюрото Антония Тюйлиева. 

Тези, които идват да се регистрират, за да получат обезщетения за безработица, трябва да знаят, че регистрацията в Бюрото и подаването на заявление в НОИ може да се отложи до 14 дни след края на извънредното положение, допълни тя.  

Мярката е заради коронавируса. Има и вариант документите да се подадат по електронен път, както и да се използва и ПИК.

Дали тези предпазни мерки са накарали  съкратени да  отложат регистрацията предстои да видим. 

От дни в социалните мрежи, се разпространяват видеобръщения, в които се твърди, че масово се освобождават работници в града, без да се споменават фирми. Само една освободила 90 души, гласи видеобръщение от димитровградчанин, който често споделя мнението си по различни въпроси в мрежата. 

Такива съкращения не бяха потвърдени от институциите. Факт е, че много фирми, не само заведения, пуснаха служители и работници в отпуска. 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?