Следвайте ни

Нова техника получават съдилищата в Хасково и Свиленград

viber icon

С нова техника за видеоконферентна връзка ще бъдат оборудвани Хасковският окръжен съд и Свиленградският районен. Общо 19 съдилища в страната ще получат такава.  Това стана ясно от протокола на заседанието на Комисията "Бюджет и финанси" към ВСС, одобрила отпускането на средства за закупуването на определената техника.

Видеоконферентните връзки дават възможност за отдалечен разпит на свидетели и вещи лица в реално време, а България е от малкото страни членки на Европейския съюз, която все още не отговаря напълно на препоръките за трансгранично сътрудничество чрез използване на средства за видеоконференции. 

Сега за съдебната система и у нас ще бъде закупено нужното оборудване. То включва комуникационен шкаф и резервно електрозахранване. Новите възможности за разпити на свидетели, вещи лица и други участници в процесите се осъществяват по проект, финансиран от Е​С.

Предстои въпросът да бъде обсъден на някое от следващите заседания на Пленума на ВСС.

 

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?