Следвайте ни

Нова година, стари задължения: Данъчната кампания започва на 11 януари

viber icon

Данъчна кампания’ 2021“ ще започне на 11 януари, съобщават от офиса на Националната агенция за приходите в Хасково. От тази дата ще стартира подаването на декларациите за доходите на физическите лица в офисите на приходната агенция. През март 2021 г., след подаването на данните от работодатели и платци на хонорари, ще бъде достъпна и електронната, предварително попълнена декларация за доходите, която се подава с ПИК или електронен подпис. В нея ще бъдат вписани автоматично данни за получени през 2020 г. доходи от трудови правоотношения, граждански договори и хонорари, доходи от наем за имоти, чиито наематели са юридически лица и други. Гражданите ще могат да допълват информация във формуляра, като например за ползване на данъчни облекчения. 

Срокът за ползване на 5% отстъпка за ранно деклариране и плащане и през следващата  година е 31 март, а крайният срок за обявяване на доходите е 30 април, напомнят от офиса на приходната администрация.

След последните промени в законодателството, юридическите лица ще подават декларациите си от 1 март до 30 юни. Срокът за плащане на корпоративния данък е 30 юни.

 

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?