Следвайте ни

Нов зам.-министър искаше да е шеф на РИОСВ- Хасково

viber icon

Новият заместник-министър на екологията Славея Стоянова за малко не стана шеф на екоинспекцията в Хасково, която покрива и територията на област Кърджали. 

През 2013 г. бе направен опит дългогодишният директор Димитър Илиев да бъде сменен с мотива „по преценка на назначаващият орган”, който е Министерството на околната среда и водите. Тогава министър бе Искра Михайлова, а премиер Пламен Орешарски. 

Срещу назначаването на Славея Стоянова, вече бивш изпълнителен директор на ОЦК-Кърджали, скочиха от ГЕРБ в града, чийто лидер бе днешният председател на парламента Цвета Караянчева, и майките от сдружение „Аз искам да дишам“. Причината - отровеният въздух в Кърджали от дейността на завода, който не спазва екологични стандарти.   

Стоянова не влезе в РИОСВ - Хасково, там на бял кон се върна Димитър Илиев, който я победи на обявения конкурс и управлява инспекцията и до днес.

Паметливи припомнят, че той затвори ОЦК-Кърджали и то по времето, когато изпълнителен директор бе именно Стоянова. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?