Следвайте ни

Нов успех на Попова в ориентирането 

viber icon

Седмица след като стана победителка в Обиколката на Витоша при 18- годишните девойки с велосипеди, Даяна Попова постигна нов голям успех. Тя победи и в тридневните състезания по спортно ориентиране в Шумен, съобщи председателят на хасковския клуб „Компас 1994“ Тодор Стратиев.

 Международните състезания за Купа "България", които се провеждат за 44-ти пореден път привлякоха на трудното за ориентиране Шуменско плато повече от 700 състезатели от 59 клуба от страната и чужбина на възраст от 10 до 80 г. Хасковският Клуб "Компас 1994" участва с 11 състезатели. Тридневното състезание беше индивидуално, като времената от първите два дни се сумират, а  третия ден е дисциплината "преследване"/най-добрите стартират първи, а останалите на минутната разлика след тях/. 

Даяна Попова водеше след първите два дни пред втората - Деница Пенева от Сливен с 2 мин. и 50 секунди, но те се оказаха недостатъчни за крайната победа и в крайна сметка всичко се реши във финалния спринт, където нашата девойка надделя с 3 секунди. В подобно положение беше и нашето 10- годишно момче Даниел Йорданов, участващо при 12-годишните батковци. През третия ден той стартира от трета позиция, но в крайна сметка пристигна 4-ти на финала от 57 участници, което за него е голям успех. Габриела Нанева при 20-годишните девойки зае 9-то място, а Николай Стилев при 50-годишните ветерани е 8-ми. Останалите ни състезатели също се представиха добре, но не попаднаха в 10-тиците. Следващите ни стартове са в град Елена, където на 21 и 22 август ще се проведат Нощния шампионат и Маратона по ориентиране, каза още Тодор Стратиев.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?