Следвайте ни

Нов рекорд, 86 с COVID-19 в Хасковско  за 24 часа 

viber icon

Абсолютен рекорд по новозаразени с коронавирус за денонощие е отчетен в Хасковска област. 86 са новите за последните 24 часа. Сред тях са 7 медицински сестри, 2-ма  санитари и един лекар от МБАЛ- Хасково.

Най- много новооткритите в Хасково, където са открити 48 Следва Димитровград с 14. По 6-ма са в  Харманли и Свиленград, по 3-ма са в Любимец и Тополовград. В Симеоновград и Стамболово са по 1,  4-ма в Минерални бани. 

Случаите на коронавирусна инфекция в област Хасково вече са 1131. Пълнят се с болни и здравните заведения в областта. Хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 105. В МБАЛ- Хасково са настанени - 50. В МБАЛ-Димитровград – 8, в харманлийската болница се лекуват – 15, а в свиленградската 17. 

В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 7. В лечебни заведения извън областта се лекуват - 8. На домашно лечение са 611 човека.

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?