Следвайте ни

Нов ръст: 8 нови с вируса, 2-ма починаха в Хасковско

viber icon

За последното денонощие на територията на Хасковска област са регистрирани 8 положителни случая на коронавирусна инфекция. Двама са починали, а единадесет са излекувани, показват сутрешните данни на областния щаб. 

Положителни са жена на 46 г. от община Димитровград,  както и две на 67  и 63 г. , и мъж на 60 г. от община Хасково. С вrруса е и друга на 50 г. от община Свиленград. Всички са настанени в инфекциозно отделение на МБАЛ-Хасково. 

45-гтодишен мъж и 43- годишна жена са на  амбулаторно лечение. Осмият случай, регистриран в Единния информационен портал, е на жена на 23 г., диагностицирана на територията на друга област и прехвърлена към РЗИ-Хасково, за да изкара останала част от карантината си. 

Излекувани са 5-ма, настанени в „Специален дом за временно настаняване на чужденци – Любимец“, три жени на 53 г., 44 г., 51 г. и трима мъже на 63 г., 54 г. 30 г. от община Хасково.

Регистрирани са два нови смъртни случая на лица, при които е бил доказан новият коронавирус.  Мъж на 79 г. от община Хасково, който е бил потвърден с положителен резултат за COVID 19 на 20 август в Инфекциозно отделение, а на 1 септември изписан от МБАЛ- Хасково за домашно лечение. Мъжът е бил с придружаващи сърдечно и хронично белодробно заболяване и е починал на 7 септември.

Вторият случай е на мъж на 88 г. от община Хасково, приет в Инфекциозно отделение на 27 август и на 28 август потвърден с положителен резултат за COVID 19. Починал е на 8 септември в Инфекциозно отделение. 

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в област Хасково към момента, са 213. От тях хоспитализирани са 21 човека, за домашно лечение 46, починали 16 и 130 са излекувани

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?