Следвайте ни

Нов опит: МО продава казарма в Хасково за 1. 7 млн. лв.  

viber icon

Пореден опит да продаде бивши, разрушаващи се казарми в Хасково, прави Министерството на отбраната. На тезгяха е едно от бившите поделения  на „Дунав“- бившия КЕЧ. За имота, частна държавна собственост, с площ от над 12 дка и 19 сгради се искат 1 716 900 лв. Търгът е насрочен за 28 октомври. Предишният бе  в края на юни, но явно кандидати са липсвали, както и  на предишните търгове.

Не за пръв път за продажба са обявени и имоти на МО в  Харманли и хасковското с. Малево. В Града на Белоногата за продан е обявен ресторант на бул. „България“. За  неговите 240 .67 кв.м се искат 247 890 лв.

Изоставените казарми на МО в града се рушат, а повечето са и опасни. След инцидента, когато а стена падна и уби на място човек на ул. „Ком“, от военното министерство се сетиха поне да разрушат част от опасните останки. Тези от казармата на „Левски“ и „Дунав“ обаче са само опасани с предпазни ленти. От сградите са станали само стени, които може би скоро ще се срутят.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?